Exkluzív esküvő

Csörnyei Liza esküvőszervező gondolatai, tanácsai és élményei az esküvőkkel, esküvőszervezéssel kapcsolatban.
Hivatalos honlap: www.lizaeskuvo.hu

Csörnyei Liza

Friss topikok

  • habszegfű: Kedves Liza, Egyelőre csak én szólok ehhez hozzá, de remélem hamarosan meglesznek a tettesek. Nem ... (2011.12.12. 13:18) Kedves Tolvajok!
  • ßóbita: Erre el is felejtettem válaszolni: Közben már lement a dolog, jeles értékelést kaptam rá, a szöve... (2011.12.05. 23:45) Házasság Hete a Duna Tv-ben
  • aurora88: Üdvözlet mindenkinek :) Kedves Liza! A történtek ismételten letaglóztak, de erre csak egy dolgot ... (2011.12.04. 20:34) Esküvőszervező-mesterkurzus
  • kissangi: Kedves Liza! Nagyon tetszik,amit írtál a tervezett tanfolyamról,mikor lehet pontosan tudni a kezd... (2011.10.25. 17:50) Esküvőszervező tanfolyam, mesterkurzus
  • Nemorosa: Szia Liza! Én is nagy örömmel csatlakoznék a tanfolyam csapatához és Hajnihoz hasonlóan nekem sin... (2011.03.07. 18:54) Felkérés a Budapesti Kommunikációs Főiskolától

Felkérés a Budapesti Kommunikációs Főiskolától

2010.06.04. 17:57

 

Felkérés a Budapesti Kommunikációs Főiskolától előadások tartására.
 
 
Nagyon sok gyakornokjelentkezőm volt az elmúlt években. Sokat gondolkodtam rajta, hogy szuper hogy megtanítják az elméletet a hallgatóknak, de mi van a gyakorlattal? Hol tudnak gyakorlati szakemberektől tanulni ez a rengeteg sok rendezvényszervező, protokollhallgató? A szerencsések valóban tudnak találni maguknak egy igazán jó szakembert, aki még át is akarja nekik adni a nagy nehezen, és sokszor sok pénz árán megszerzett tapasztalatot. Viszont mi lesz a többiekkel?
Mert, hogy tisztában legyetek a dolgokkal, a legnagyobb tapasztalati tudás elkövetett hibák eredménye. A hibák pedig időnként pénzbe kerülnek. Ha nem is veszi észre senki sem a „ hibát „ akkor lelkileg is fel kell dolgozni. Sajnos én maximalista lévén, ezt az akadályt veszem a legnehezebben. Ezért a tapasztalat, a gyakorlati tudás mögött iszonyú sok munka, és sok kifizetett pénz van. Ezért nem teljesen jogosan elvárható bárkitől hogy csak úgy osztogassa mindenfelé a tanácsait. Ezt Te sem tennéd meg szerintem, ha a helyemben lennél. Ez nem önzés a részemről, hanem egyfajta belső kincs, mely már megedzett annyira hogy bármilyen munkának neki merek futni.
 
Viszont a BKF docense felismerte ezt, és megkért, hogy adjak elő a főiskolájukon, és meséljek a tapasztalataimról.
Időm sajnos nem volt nagyon készülni rá, de remélem kellemes órákat töltöttünk együtt a hallgatókkal. Vetítettem nekik képeket a régi esküvőimből, és megmutattam, hogy milyen lehet egy hagyományos színvonalú, és felfogású esküvő, és milyen lehet ha ezt az esküvőt úgy szervezzük meg, hogy a minőségi színvonala akkor sem esik le a béka feneke alá, ha kevesebb a pénz amit az esküvői pár rá tud költeni. Jót mulattak a fotókon, és ezernyi kérdést tettek fel.
A következő félévben is fogunk még találkozni. Átnézünk majd minden sarkalatos pontját az esküvőszervezésnek.
 
Édes történet. Megosztom veletek. Ez az előadás még áprilisban volt a főiskolán, majd néhány óra múlva csöngött a telefonom. Épp az ezernyi könyvemmel, magazinommal és egyéb az előadásra összehalmozott cuccaimmal gyűrtem be magam az autóba. Egy kedves fiatalember telefonált, hogy a Miskolci Egyetem hallgatója, és azt a feladatot kapták a tanáruktól, hogy készítsék el egy képzeletbeli esküvő forgatókönyvét, valamint készítsék el az esküvő költségvetését. Egy hetet kaptak rá. Megkért, hogy legyek olyan szíves küldjek már neki egy forgatókönyvet, valamint egy címlistát a szolgáltatók adataival, és ha már úgyis ott leszek a számítógépnél, akkor szeretne még egy esküvői budget-ét is.
 
Kedves Hallgató!
 Ha valamit csak úgy kapsz, hogy nem kell megdolgozni érte, az a tudás sohasem lesz a tiéd. Ha van benne elég izzadság csepp, és van benne elég adrenalin akkor azt már soha, de soha sem vehetik el tőled. Ezer dolgot megtanulhatsz a protokollról, a felszolgálás módjairól, hallgathatsz előadásokat sok éveken keresztül, ha nem tudod ezeket alkalmazni, akkor teljesen felesleges volt ott töltened az idődet, lesz egy diplomád, de mintha nem is lenne. Ha elméletben össze tudod már rakni az esküvőt, akkor már félúton vagy ahhoz, hogy egyszer élesben is ki tudd magad próbálni. Az esküvő egy „ nehéz üzem „ így aztán jönnek az akadályok például: véletlenül lemaradt, ott felejtődött, eltörött, kiszakadt, nem jött el, eljött de nem végezte jól a munkáját, meghozták, de vörös, és ki ez a vendégművész, nem is ismerem, hol a külföldi vendég aki itt ül, ugye nem vesztettük el a belvárosban, kérek egy borítékot a nászajándék pénznek, feltörte a lábam a cipő, nem találom a stólám, vizes lett a nadrágom kézmosás közben, és még ezer kérdés megoldása, melyre csak néhány másodperced van, mert a következő megoldandó kérdés már érkezik.
 
Viszont pont a hétvégén lebonyolított skót-magyar esküvőmön ugrott a nyakamba egy igazi skót szoknyás úriember. Liza, neked van a legszebb szakmád a világon. Én pedig csak bólogattam. Valóban, és szerintem az egyik legösszetettebb is.
 
Szóval ezen felbuzdulva valószínű, hogy mégis csak beadom a derekamat, és a télen szervezek egy mesterkurzust. Ha valakit érdekel, akkor jelezzétek számomra. Még nem tudok részleteket, de ha elküldöd az elérhetőségeidet, akkor fogok neked küldeni egy tájékoztatót. Jelenleg az összes agysejtem az idei esküvőimen dolgozik, de szeptember végén már tudok talán ezzel a kérdéssel is foglalkozni.
 
Sok sikert kívánok nektek az esküvőszervezésben, és a hallgatóknak pedig kitartást.
 

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://exkluziveskuvo.blog.hu/api/trackback/id/tr972056773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

habszegfű 2010.06.07. 10:34:02

szia Liza! Nagyon tetszik, amit a tudásról és a tapasztalatszerzésről írtál. Sajnos az a baj, hogy hiába keres a diák, nem sok helyet talál, ahol gyakorlati lehetőséget biztosítanak. Jelenleg egy rendezvényszervező irodánál dolgozom, tapasztalatokat gyűjtök, de nem mondok le az esküvőszervezésről sem. Addig is képzem magam, esküvős cikkeket olvasok, frissítem a tudásom,és próbálkozom.:)

Csörnyei Liza · http://www.lizaeskuvo.hu 2010.06.07. 10:59:02

Kedves Habszegfű!

Még leírni is kellemes ezt a nevet. Olyan sok kellemes gyerekkori élmény kapcsolódik hozzá.
Szóval valóban nehéz találni egy jó helyet, de hidd el nekem sem könnyű sorsokról dönteni. Emlékszem annak idején amikor én kerestem gyakorlati helyet egy virágkötő mesternél akkor hányszor elutasított. Majd amikor beadta a derekát, azután már a nagyon fontos mindenssé léptem elő. Voltam anyagbeszerző, sofőr, ébresztőszolgálat, pánik helyzet megoldó, és minden egyéb.
Szóval kitartás. Fel a fejjel. Viszont tisztában vagy azzal, hogy egy esküvőszervezőnek nyáron kell a legtöbbet dolgoznia? Most hogy kisütött a nap, ez elég nehéz dolog.

habszegfű 2010.06.08. 10:58:04

Köszönöm a biztatást, Liza!
Úgy gondolom, ez a tanulóidőszak is hasznos lesz hosszú távon. Aztán majd... : )
Hát igen, most kezdődik az igazi esküvőszezon, de legalább süt a nap, az esőnek viszonylag kevés pár örül : ) Bár szerintem nagyon érdekes lehet egy téli esküvő is, amiről itt is írtál!
További jó munkát és sok napsütést kívánok neked!

aurora88 2010.08.19. 17:31:04

Üdvözlet Mindenkinek!
Egy kicsit megdöbbentett a hallgató viselkedése, soha nem fog tanulni abból amit csak kézhez kap. Ezt tapasztalatból mondom. Önálló terveket tudni kell készíteni forgatókönyvet, költségvetést stb. Nem csak esküvő bármilyen rendezvénynél így van. Végre én is elérkeztem ahhoz a részhez a tanulmányaimban ,amikor végre azt tanulok amivé válni szeretnék, de megdöbbentő hogy az oktatásban arra nem veszik a fáradtságot hogy felkeressék a kapcsolatot szakavatott tanárokkal szakemberekkel pusztán költségcsökkentés céljából teljesen hozzá nemértő tanárok tanítják majd nekünk az egészet. És bevallom el lettem keseredve, viszont hogy olvastam a kurzusról talán bizakodhatok , én szeretnék jelentkezni rá ha indul hogy mindent megtanulhassak nem csak elméletet! Gyakorlatot amire oly nagyon szükségem lenne a jövőben.

Még visszatérve a történetre, tapasztalom az egésznek a súlyát most hogy elkezdtem dolgozni már a szakdolgozatomon. Ami az esküvőszervezésről is szól részben. Egyáltalán nem könnyű de mégis doppingol az egész úgy ahogy van mert érdekel minden nappal egyre jobban ahogy állítom össze a forrás listát kutatok a témák után mindig tanulok újat és ez a jó ! A kutatás és végén az eredmény igen megtaláltam elkészítettem megcsináltam.Nem az hogy mástól várom el hogy egy kész dolgot kapjak. Még az elején vagyok a dolgoknak de tudom magamról hogy meg fogom csinálni hiszen minden a rendelkezésemre áll.

Baráti üdvözlet Lizának!
üdvözlet a többieknek is

Zsófi

B.Hajni 2010.10.28. 11:49:40

Szia Liza!Nagyon megteteszett az a "viág" melyet rendezvényszervezőként képviselsz,szeretnék érdeklődni,hogy kezdőként jelentkezhetnék-e a fent említett téli kurzusodra?Üdv.:Hajni:)

Csörnyei Liza · http://www.lizaeskuvo.hu 2010.11.08. 11:54:34

@habszegfű: @aurora88: @B.Hajni:
Kedveseim!

Sajnos most még nem tudom hogy sikerül-e időt szereznem magamtól erre a kurzusra. Hála az égnek most is sok a munka.
Egy új céget is fogok hamarosan alapítani, és a családomra is kell időt hagynom, mert a pénz nem minden.

Szóval nem unatkozom. Jelentkezem ha sikerül összehozni.

habszegfű 2011.01.04. 13:29:40

szuper lenne! : ) várjuk a híreket Liza, és utólag is sikerekben gazdag új évet Neked!

Nemorosa 2011.03.07. 18:54:04

Szia Liza!

Én is nagy örömmel csatlakoznék a tanfolyam csapatához és Hajnihoz hasonlóan nekem sincsen tapasztalatom az esküvőszervezésben. Jelenleg épp saját esküvőmet szervezem és ennek hatására ismét nagy kedvet kaptam ahhoz, hogy kitörjek a jelenlegi munkám szürke mókuskerekéből és végre szabad utat nyithassak a kreatív énemnek. Úgy gondolom, hogy egy esküvőszervező csodás pillanatok részese, egy egészen új és szent élet születésénél van jelen - kicsit ilyen lehet, mikor egy gyermek jön a világra, bár nekem még nincsen gyermekem... Minden esetre nagy késztetést érzek arra, hogy életemet egy olyan irányba tereljem, ahol a mindennapjaim mások öröméről szólhatnak.
Izgatottan várom a híreket az induló képzésedről.

Üdvözlettel! Nemorosa
süti beállítások módosítása