Exkluzív esküvő

Csörnyei Liza esküvőszervező gondolatai, tanácsai és élményei az esküvőkkel, esküvőszervezéssel kapcsolatban.
Hivatalos honlap: www.lizaeskuvo.hu

Csörnyei Liza

Friss topikok

 • habszegfű: Kedves Liza, Egyelőre csak én szólok ehhez hozzá, de remélem hamarosan meglesznek a tettesek. Nem ... (2011.12.12. 13:18) Kedves Tolvajok!
 • ßóbita: Erre el is felejtettem válaszolni: Közben már lement a dolog, jeles értékelést kaptam rá, a szöve... (2011.12.05. 23:45) Házasság Hete a Duna Tv-ben
 • aurora88: Üdvözlet mindenkinek :) Kedves Liza! A történtek ismételten letaglóztak, de erre csak egy dolgot ... (2011.12.04. 20:34) Esküvőszervező-mesterkurzus
 • kissangi: Kedves Liza! Nagyon tetszik,amit írtál a tervezett tanfolyamról,mikor lehet pontosan tudni a kezd... (2011.10.25. 17:50) Esküvőszervező tanfolyam, mesterkurzus
 • Nemorosa: Szia Liza! Én is nagy örömmel csatlakoznék a tanfolyam csapatához és Hajnihoz hasonlóan nekem sin... (2011.03.07. 18:54) Felkérés a Budapesti Kommunikációs Főiskolától

Esküvőszervező tanfolyam - hamarosan indulunk!

2014.03.25. 20:12

Kedves Olvasóm!

Tudom, tudom, régen írtam ide bejegyzést.

Tudjátok sok dolgom volt, és az élet csak viszi-viszi az embert messzire…

De most szent fogadalom, hogy megpróbálok írni és írni… Szeretnék kicsit változtatni rohanó, és néha nem épp zűr nélküli életemen. Sokkal több időt szeretnék a családommal tölteni, sokkal több időt szeretnék olyan dolgokkal tölteni, amik rólam szól.

Ilyen a zene, a tánc, és a virágok.

Valamire rájöttem a télen. Nem lehet folyton csak átfutni az életen, és nem lehet csak a lényeg a rohanás.

Eldöntöttem: idén újra indul az esküvőszervező kurzusunk, és akinek van kedve csatlakozhat hozzánk.

Részletek az esküvőszervező tanfolyamról

Miért? Mert fontosnak tartom, hogy a megszerzett tapasztalati tudást átadjam, és ha már úgyis életed vágya hogy esküvőszervező légy, akkor legalább olyantól tanulj – ha elfogadod ez a tanácsot -, aki már látott menyasszonyt, sőt öltöztetett is!

Négy modulban oktatunk az esküvőszervező mesterkurzusunkon.

Az A és a B modulban esküvőszervezéssel kapcsolatos elméleti tudást kapnak esküvőszervező hallgatóink.

Részletek az A modulról

Részletek a B modulról

liza1.jpg

A C modulban pusztán csak esküvői és rendezvény dekoráció és stílustervezés lesz. Gyakorlati lehetőséggel.  A virágpiacon kezdünk csütörtökön és megvásároljuk azt az egész autónyi virágot, amiből aztán majd szombaton és vasárnap együtt csinálunk rengeteg gyönyörű virágkompozíciót. Ezekről fotók készülnek… igazi profi fotóssal, és ha szeretnéd, majd használhatod az indulásodhoz referencia anyagként. Teljesen biztos vagyok benne, hogy büszke leszel rá! Kérlek, majd ehhez a modulhoz készüljetek egy montázzsal, amit magatokkal hoztok. Hogy nehezítsünk a feladatonn nem a sajátodat kell megvalósítani! ÁÁÁÁÁ, az nagyon egyszerű lenne! J Majd kisorsoljuk, hogy ki kinek a feladatát kapja és abban a stílusban kell elkészíteni és megálmodni az esküvő vagy a rendezvény dekorációját…

Részletek a C modulról

Az esküvőszervező kurzus D moduljában már gyakorlati munka lesz! Vagyis csodálatosan szép esküvőket vállalunk, és az esküvőszervező hallgatóink 4 fős csoportokban szervezik meg az esküvőt, tartják a kapcsolatot a megrendelő esküvői párral, és álmodják meg a dekoráció minden egyes kicsiny részletét. Ezzel szerezve maguknak hatalmas önbizalmat, és kellő gyakorlati esküvőszervező tudást.

Részletek a D modulról

Várunk szeretettel:

Liza

Jelentkezés az esküvőszervező tanfolyamra

 

Szólj hozzá!

Címkék: esküvőszervező tanfolyam jelentkezés esküvőszervező képzésre dekoratőrképzés

Interjú a Flowerona magazin weboldalán

2013.07.29. 15:09

Nemrég egy interjú jelent meg rólam, és a virágaimról a Flowerona blogon. A blog, melyet Rona Wheeldon 2010-ben indított el, igen nagy népszerűségnek örvend. Havonta 21000 látogató olvassa az itt megjelent cikkeket.

Flowerona_logo.jpg

A rólam készült interjú a Florist Friday sorozatban jelent meg. Ajánlom sok szeretettel:

Interview with florist & wedding planner Liza Csörnyei of Exclusive Hungarian Wedding

Üdvözlettel:

Liza

 

Szólj hozzá!

Címkék: média

Fejlődünk

2013.03.07. 21:11

Kedveseim!

Nagy szeretettel ajánlom figyelmetekbe az új oldalunkat, melyet azért álmodtam meg, mert szeretném, ha még több külföldön élő pár érkezne hozzánk, hogy ők is élvezhessék azt a paradicsomi országot, ahol élünk. Magyarországot.

Ha belegondolsz, akkor tényleg paradicsomi. Mi nem is tudjuk, milyen hurrikánoktól, méteres havazásoktól, özönvíztől, cunamitól reszketni. Nem is szeretném megtudni.

Egy dolgot tudok. Határtalanul büszke vagyok rá, hogy magyarnak születtem, és ezt az érzést szeretném a gyerekeimnek is továbbadni, valamint tudatni mindenkivel, aki él és mozog, hogy magyarnak lenni igenis jó dolog. Nem könnyű, de jó dolog.

Próbáltam én is máshol dolgozni, de nem ment. Itt szeretném az országomat gazdagítani, és élményeket adni mindenkinek, aki nyitott a szépre és a jóra.

Ismerjétek meg új Facebook oldalunkat: https://www.facebook.com/hungarianwedding.

Kérlek, osszátok meg minél többen, hogy minél több országba eljusson a hír: itthon is tudunk nemzetközi színvonalú esküvőket szervezni, tehát bátran engedjenek a haza hívó szavának külföldre szakadt honfitársaink.

Köszönettel:

Csörnyei Liza – az esküvőszervező, aki nem jutalékért dolgozik, és mindenben védi az esküvői párok érekeit. Nehéz sziklának lenni a zubogó folyóban, de fontos, hogy a lelkem rendben legyen, és én kitartok.

Weboldalunk elérhetősége: http://www.exclusivehungarianwedding.com.

country_charm.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: esküvő esküvő Magyarországon exclusive Hungarian wedding

Vintage esküvő?

2013.02.22. 17:28

Találkoztam egy csodaszép fiatal hölggyel a napokban. Véletlen találkozás volt azt hiszem, vagy nincsenek véletlenek?

Beszélgettünk a magyarországi esküvőkről, az életem alakulásáról, arról hogy ő hol, és merre járt a világban, mit szeretne csinálni majd a későbbiekben.

Arról is beszéltünk, hogy látom én a magyar esküvőszervezést. Közben kávéztunk, és közben „megváltottuk” a világot.

Fogadjátok szeretettel a cikket, ami ebből született - Esküvőszervezés exkluzív szinten. Valamint a képet, amely még az egyik 2007-ben szerveződött egyik esküvőnkön készült. Akkor még nem használtuk a vintage elnevezést, helyette századfordulós bohéméletnek nevezetem el a stílusát.

(Imádom azt a pillanatot, amikor a menyasszonyaim először látják meg az esküvői csokrukat. Mindig előre szólok az esküvői fotósnak, hogy készüljön… azt hiszem, ezt a pillanatot is elkapta Cseh Gábor rendesen.)

Vintage_esküvő.jpg

Szolgálati közlemény:

Nagyon ügyes vagy Anett! Köszönöm szépen.

Akit érdekelnek a friss hírek esküvő ügyben a világból, akkor megér egy látogatást ez a szuper oldal:

https://www.facebook.com/pages/edit/?id=130835137095216&sk=basic#!/SpicyWeddingIdeas?fref=ts

Szólj hozzá!

Címkék: esküvőszervezés vintage esküvő

Interjú a luxusesküvőkről a Super TV-2-n

2013.02.05. 09:22

Sokan kérdezik tőlem, hogy nem izgulok-e, amikor valamelyik tv stúdiójába készülődök?

A válasz nem. Talán még a kezdetek kezdetén, amikor először hívtak, akkor még tartottam tőle, de rendszerint  be kell illesztenem a napi teendőim közé, és ez úgy lefoglal, hogy elrendezzek mindent, hogy csak befutok, mondok pár szót, és már szaladok is a dolgom után.

A legnagyobb bajom mindig az, hogy a téma, amiről beszélnem kell, túl nagy, túl terjedelmes. Most a luxus esküvőkről kérdezgettek. Erről egy egész könyvet meg tudnék tölteni, de itt most tíz percem volt. Mit lehet elmondani tíz egész percben?

A luxusesküvő fogalma feltételez egy luxus esküvőszervezést is. Mert egy-két dolog egészen más, mint a normál esküvőszervezési folyamatban. Eleve nagyobb gondosságot igényel, sokkal több protokolláris szabálynak kell megfelelni, sokkal magasabb az elvárás a gasztronómia területén, átfogó esküvő és rendezvényszervezési alapszabályoknak kell megfelelni. Szóval nem egy egyszerű feladat a luxusesküvők megszervezése.

Például sokszor kell gondolni az esküvő biztosítására is. Nem egyszer fordult elő, hogy biztonsági embereket kellett alkalmaznunk. Jaj, nem is merülök bele a témába, mert akkor holnap reggelig írom nektek ezt a kis bejegyzést. J Nézzétek meg az én szuper tíz percemet.

Hát ennyi sikerült, a többit majd egyszer elolvashatjátok a könyvemben.  (Ha egyszer lesz rá elég időm, mert mint sejthetitek, nem fogok fél munkát végezni ott sem.)

 Baráti üdvözlettel:

Csörnyei Liza

Szólj hozzá!

Címkék: média esküvőszervezés

Női bloggerek versenye

2013.01.29. 10:31

Kedveseim,

Beneveztem a blogomat a Bloggerina 2013 versenyébe. Számítok a Te szavazatodra is!

http://bloggerina.nlcafe.hu/termek/csornyei-liza-exkluziv-eskuvok

Köszönettel:

Liza

Csörnyei Liza - virágköltemény_1.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: blogger verseny 2013 esküvőszervező blog

Kedves leendő Esküvőszervező Hallgatónk!

2013.01.16. 15:27

Ezen a hétvégén, szombaton (január 19-én) tartjuk a következő meghallgatási napunkat, melyre még lehet jelentkezni.

Kérlek, vedd figyelembe a következő kis listát mielőtt jelentkeznél hozzánk az esküvőszervező tanfolyamunkra. Szeretném megelőzni a csalódottság érzést mind anyagi ráfordítás, mind emberi energiákat illetően. Ha csatlakozni szeretnél valamelyik esküvőszervező kurzusunkhoz, akkor a következő elvárásoknak kell megfelelned:

 • Nem szükséges diploma, nálunk elég, ha érettségid van. De alapvetően szükséges, hogy a megfelelő mértékben tájékozott legyél elemi intellektuális, és etikai kérdésekben.
 • Bírnod kell a stresszes helyzeteket, időszakokat, mert a legtöbb esetben munkánkat ilyen felfokozott érzelmi közegben végezzük.
 • Kiemelkedően jó szervezési készségekkel kell rendelkezned.
 • Esküvőszervező hallgatónként empatikus és kommunikációs képességeidre is magas szinten lesz szükséged.
 • Elengedhetetlen a flexibilitás, mivel az esküvőszervezés egy komplex feladatkör, mely szolgáltatásként működik, ahol mindig másokhoz kell alkalmazkodnod.
 • Légy példamutató! Az esküvőszervező képviseli az etalont, a követendő példát. Nyugalmával és tudásával biztosítja a megfelelő hátteret az esküvőszervezés során.
 • Komoly követelmény: legyen jó stílusérzéked, és legyél roppant kreatív. Képesség szinten is jelen lehet, de legyen.
 • Nyitottság, fejlődési képesség, önbizalom. Tudd, és higgy benne, hogy sikered csak rajtad múlik, és azon, hogyan használod fel a későbbiekben az esküvőszervező kurzuson megszerzett elméleti tudást.
 • Tiszteld a mások által megszervezett tudást, és saját tudásoddal gazdagítva alkalmazd azokat a saját esküvőszervező életedben.
 • Végzett esküvőszervezőként tiszteld mások privát információt, harmadik személynek sohase add ki azokat, diszkréciód sírig tartó legyen.

 

Várom az érdeklődésedet, jelentkezésedet: http://www.eskuvoszervezo-tanfolyam.hu/kapcsolat.php

Üdvözlettel:

Liza

Esküvőszervező tanfolyam elvárások.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: jelentkezés esküvőszervező képzésre esküvőszervező tanfolyam 2013

Az esküvő csodája nem egy nap alatt teremtődik meg

2013.01.10. 08:32

…folyamatosan fejlődik az esküvőszervezés során, mint egy kis élőlény. Várakozunk a pillanatra, amikor majd csúnyácska kosztümjét leveti és élő színes pillangóvá válik.

Amikor ez a pillanat eljön, szinte lélegzetvisszafojtva élvezzük azt a bensőséges atmoszférát, amit sok hónap munkájával teremtettünk meg. Ez a mi munkánk igazi honoráriuma.

Szeretettel várjuk azokat az esküvői párokat, akik szeretnék megtapasztalni a felhőtlen és gondtalan esküvőszervezés élményét, valamint azokat a leendő esküvőszervezőket, vagy már „praktizáló” esküvőszervezőket, akik igazán szeretnének betekintést nyerni az érdekes és gyönyörű exkluzív esküvők világába.

Információk a februárban induló esküvőszervező kurzusról: http://www.eskuvoszervezo-tanfolyam.hu/eskuvoszervezo-tanfolyam.php

Jelentkezés a tanfolyamra: http://www.eskuvoszervezo-tanfolyam.hu/kapcsolat.php

Folyamatosan frissülő híreket Facebook oldalunkon találsz: https://www.facebook.com/eskuvoszervezotanfolyam

Az esküvő csodája.JPG


Üdvözlettel:

Liza

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: esküvőszervező tanfolyam jelentkezés esküvőszervező képzésre esküvőszervező tanfolyam 2013

Egy téli esküvő

2012.12.16. 15:34

Nem is gondoltam, hogy ennyire hideg is tud lenni, miközben lépegettem le a múzeum lépcsőjén.

Jesszus! Dideregve gondoltam az esküvői párunkra, akik azt tervezték, hogy éjszakai fotózást fognak tartani az esküvői fogadás után.

Fura, de azt hittem bonyolultabb lesz a virágok miatt a logisztika. Nem fagynak-e meg esetleg, vagy lesz valami bajuk, amitől aztán „elvesztik a fejüket”.

Így őket nem a teherautó vitte, hanem bezsúfoltam én a kicsinek éppen nem mondható autómba, bár a múzeum főportása szerint nem érdemlem meg az autóm, mert csak tönkreteszem. Persze ez olyan férfi soviniszta megjegyzés volt, de én mindig társként és használati eszközként tekintek az autóimra. Elég gyakran elő is fordul, hogy beszélgetek vele, ezt aztán Ő úgy hálálja meg, ahogy tudja. Megbízható társa életemnek.

Ma vasárnap van. Boldogságos pihenős napomat töltöm a lobogó tüzű kandallóm előtt a nappalimban. Csodásak ezek a pillanatok. Leperegnek az izgalommal teli hetem legkedvesebb, és legnehezebb percei. A nehezeket próbálom feldolgozni, megemészteni. Mit és hogyan lehetett volna még jobban, még tökéletesebben megoldani?

Minden esküvő után van egy hatalmas tanulság érzés bennem. Azt hittem, hogy ennyi év után már semmi, de semmi nem tud meglepni, és hogy ennyi esküvő és rendezvény után már találkoztam az összes létező felmerülő gonddal, és jajjal….

Kedves Olvasóm, ki kell, hogy ábrándítsalak. Még így az „ezredik” esküvő után is van egy-két olyan dolog, ami számomra nagy tanulság, és még legközelebb erre is, és erre is jobban, sokkal jobban oda kell figyelni.  Persze az jó, ha a megrendelő pár ebből semmit sem vesz észre, de a magam megnyugtatása végett, figyelni kell. Legfőképpen a megérzéseimre. Azt hiszem, jobban kell hallgatnom rájuk.

Az idén például előfordult, hogy az esküvő előtt 3 nappal váltam meg egy catering cégtől.

A mai napig állítom, hogy ritka jó döntés volt. Így aztán, amikor ott azon az esküvőn valóban felmerült az esküvőre készülődés boldogságos izgalmakkal teli, de nagyon rövid időszakában egy igazán komoly és nagyon nagy probléma, akkor vállvetve, egymásba kapaszkodva meg is tudtuk oldani azt.

Azt hiszem, ez a csapatmunka, ez tesz bennünket igazán jóvá ebben a szakmában. Aki pedig nem tud csapatban dolgozni, attól nem éppen fájó szívvel, de el fognak válni útjaink.

Mert csak egy cél van egy esküvőre készülődésben. Mindenki ott legyen, és azzal legyen ott, és akkor legyen ott, ahogy azt az esküvőszervezés forgatókönyvében megírtuk.

Csürnyei_Liza_Téli_esküvő.jpg

Hát, kedves leendő esküvőszervező hallgatóim, sok munka vár ránk, amíg mindezt már majd a saját bőrötökön, és élesben fogjátok alkalmazni. Amikor elindítottam az esküvőszervező tanfolyamunkat, vagyis a saját iskolánkat, az a cél lebegett a szemem előtt, hogy éves szinten maximálisan 60 főt képezzünk, akik eligazodnak a protokollban, az etikett szabályaival is tisztában vannak, valamint a rázós helyzetektől sem szaladnak világgá. Megtanulják az alapvető tárgyalási technikákat, valamint még azt is hogy hogyan lehet elérni hogy a megrendelő már az első órában a szívébe zárja majd a kedves esküvőszervező tanítványt.

Tanulunk még jó sok mindent, de mivel minden dolgomat, írásomat, ötletemet, gondolatomat, nagyon gondosan, és nagy-nagy alapossággal ellopnak egyes esküvőszervezéssel foglalkozó irodák, ezért ha megengeditek, akkor csak azután kapjátok majd meg a konkrét tematikát, ha találkoztunk és kölcsönösen szimpatikusak voltunk egymásnak.

Kellemes karácsonyi készülődést kívánok nektek!

Baráti üdvözlettel:

Csörnyei Liza

http://www.eskuvoszervezo-tanfolyam.hu

http://www.lizaeskuvo.hu

Csatlakozz hozzánk a Facebookon is: https://www.facebook.com/?ref=tn_tnmn#!/eskuvoszervezotanfolyam

 

Szólj hozzá!

Címkék: esküvő esküvőszervezés téli esküvő

Szerelem

2012.11.26. 21:20

Kinek mit mond e szó?

Sokféle szerelem létezik. Ez olyan furcsa ugye?

Vagy talán nem is a szerelem sokféle, hanem az emberek, akik érzik e csodás érzést? Kiből mit hoz ki a szerelem? Van, aki szárnyakat kap, van, aki óvatosabb lesz, és még sok-sok mindent….

Miért lenne mindenkinek egyforma esküvője? Ha már a szerelem, az egyéniségünk ennyire más és más?

Ha kinyitjuk az esküvői magazinokat, sajnos még többnyire szinte egyforma esküvőket látunk. Ha az interneten keresgélünk, akkor szinte hasonló a helyzet.

Egy kedves kanadai ügyfelem fogalmazta meg nemrégen: „Terveim szerint átnéztem volna az összes esküvőszervező iroda honlapját Magyarországon, de az első 15 után éreztem, hogy fölösleges. Úgy éreztem, hogy mindet láttam, de egyszer csak megtaláltalak téged.” Majd nekem szegezte a kérdést: Miért van ez?

Jó kérdés. Talán azért mert válság van és, talán azért, mert kevesebb az átlagemberek pénze. Főleg amikor esküvőre készülnek. Bizony néha hitelt is vesznek fel a családok, ami valljuk be, nem biztos, hogy őszinte mosolyt csal az arcokra.

A másik lehetséges válasz, ha van is pénz, folyton utánozni akarnak valakit. Valakinek megfelelni, szomszédnak, nagynéninek, főnöknek, és még ki tudja kinek?

Szerelem és esküvő.jpg

Már annyiszor elmondtam: az esküvő a szerelem ünnepe. Csodálkozva hallgatom az esküvőszervezési első konzultáción a leendő ügyfeleimet. Sokszor olyan esküvőt körvonalaznak nekem. ami nem is passzol a két ember egyéniségéhez. Hogyan is van ez? Meddig tart egy esküvőszerező hatásköre? Hogyan lehet megmondani az esküvőjére készülő párnak, hogy szerintem sokkal jobban éreznék magukat egy libalegelőn felállított gyönyörű sátorban a vendégeikkel, ahol a tücskök szolgáltatnák az aláfestő zenét a zenés mulatság szüneteiben, valamint lehet, hogy babkonzerves dobozban lesznek majd a mező virágai összerendezgetve. Semmi fakszni csak pár jó barát, és néhány láda sör, vagy bor. Az étel majd megfő a tűzön. Viszünk egy Sanyi bácsit, aki még juhász korában kitanulta hogyan is fő az a pörkölt szinte sziruposan sűrű levűre? Valamint minden kényelem meglesz. Nyugalom. Ja persze kellenek tábortüzek, jó sok, hogy legyen hol melegedni a népnek a hűvös hajnalon.

Olyan jó, hogy ilyen sokfélék vagyunk! Hogy vannak igazán bevállalós párok, akik vakon bíznak bennem. Fogják a kezem, és röpülnek velem.

Hogyan lesz egy exkluzív esküvőszervezőből pusztai libapásztor? Hát erre még várnotok kell kicsit… de ígérem, ha megvalósulnak, az álmok én leszek a legjobb!

Csak mellékesen jegyzem meg jutalékos esküvőszervező „kolléganőimnek” hogy a libalegelő nem ad jutalékot a bérleti díjból, szerintem Sanyi bácsi sem, ahogy ismerem, nem fog a kút körül kergetni, a virágos sem fogja leszámlázni nagy haszonnal a vendég gyerekek által szedett virágot… szóval nagyjából most értem el a kanadai lány kérdésének a válaszához. 

Ha gondolkodsz esetleg rajta, hogyan legyél olyan exkluzív esküvőszervező, aki képes exkluzív rendezvényeket szervezni, vagy ha az élet és az esküvőre készülő pár anyagi helyzete úgy hozza, hogy egy másféle exkluzív területen kell majd kipróbálni magad, akkor ajánlom hogy látogass el ide: http://www.eskuvoszervezo-tanfolyam.hu/eskuvoszervezo-tanfolyam.php

Mert az élet sokrétű. Olyan mint a hagyma... Jaj ezt a Shrektől loptam. :)

Szólj hozzá!

Címkék: esküvő szerelem esküvőszervezés