Exkluzív esküvő

Csörnyei Liza esküvőszervező gondolatai, tanácsai és élményei az esküvőkkel, esküvőszervezéssel kapcsolatban.
Hivatalos honlap: www.lizaeskuvo.hu

Csörnyei Liza

Friss topikok

  • habszegfű: Kedves Liza, Egyelőre csak én szólok ehhez hozzá, de remélem hamarosan meglesznek a tettesek. Nem ... (2011.12.12. 13:18) Kedves Tolvajok!
  • ßóbita: Erre el is felejtettem válaszolni: Közben már lement a dolog, jeles értékelést kaptam rá, a szöve... (2011.12.05. 23:45) Házasság Hete a Duna Tv-ben
  • aurora88: Üdvözlet mindenkinek :) Kedves Liza! A történtek ismételten letaglóztak, de erre csak egy dolgot ... (2011.12.04. 20:34) Esküvőszervező-mesterkurzus
  • kissangi: Kedves Liza! Nagyon tetszik,amit írtál a tervezett tanfolyamról,mikor lehet pontosan tudni a kezd... (2011.10.25. 17:50) Esküvőszervező tanfolyam, mesterkurzus
  • Nemorosa: Szia Liza! Én is nagy örömmel csatlakoznék a tanfolyam csapatához és Hajnihoz hasonlóan nekem sin... (2011.03.07. 18:54) Felkérés a Budapesti Kommunikációs Főiskolától

Az esküvői torta

2009.07.30. 15:16

Az esküvőszervezői munka egyik legkedvesebb "mellékterméke" számomra az esküvői torta ízeinek kóstolgatása, majd hosszas mérlegelések, és nyelvcsettintések után segíteni a döntésben. Melyik legyen? A csokis chilis? A narancsos csokis? Vagy legyen inkább túró torta?

Nehéz döntések ezek. Látom az arcokon a "gond barázdáit".

Tapasztalatom szerint a vendégek a csokoládé tortát szeretik a legjobban. Hála Istennek a cukrászok rendkívül kreatív vénával rendelkeznek, ezért már én is találkoztam legalább 15 féle csokoládé ízesítéssel.

 

Ha állványra helyezzük az esküvői tortát, akkor nem kell annyira figyelni a szintek elhelyezésére. Általában az alsó szintnek kell a legkomolyabb állagú tortának lennie. A teteje felé haladva viszont már lehet habkönnyű tortákat is elhelyezni.

 

esküvői torta élő virággal

 

Egyes cukrászdáknak már láthatatlan torta állványa is van. Ezzel csak szeletelés után fogsz találkozni. Nem árt tudakozódni, amikor fizettek az esküvői tortáért, hogy milyen típusú állványra fogják majd helyezni. Ez két dolog miatt is fontos. Az egyik, az eksüvői tortát fel is kell majd szeletelni. Láttam már levegőben repülő tortamaradványokat, mert az okos felszolgálószemélyzet nekiesett a belső tortaállvány plexiből készült alapjának, és megpróbálták lepattintani. Most itt sajnos minden pattant, nem csak az állvány. Ott állt

egy csomó pingvin ruhába öltözött pincér, telepöttyözve cukorbevonattal, és eperhabbal... Ez a csapat volt, aki azt állította magáról, hogy ők mindent tudnak a vendéglátásról. Meghagytuk a hitüket, és vártuk a fejleményeket. Hát így lett pöttyös az orruk.

 

Másrészt azért fontos, mert ezt az állványt általában kifizettetik az esküvői párral, és az esküvő után néhány nappal kell vissza juttatni, akkor adják csak vissza a pénzt. Ezért nem kell csodálkozni, ha esetleg több lesz az összeg a végső számlán fizetés előtt.

Ha tortaállványos tortát szeretnétek, akkor azt nem árt akár 2 hónappal korábban lefoglalni, mert a cukrászda is esetleg bérli ezeket az állványokat, és nem árt ha a kiszállítást is időben el tudják kezdeni megszervezni. Főleg ha nagyon messzire kell majd szállítani az esküvői tortát. Általában hűtőkocsival érkezik a torta, ritkábban találkozunk konténeres szállítással, de előfordul.

Kérhetjük, hogy ott helyben illesszék, és díszítsék fel az esküvői tortánkat. Ilyenkor nem árt biztosítani egy olyan helyet, ahol nyugodtan tudnak dolgozni. Nem tudom miért, de a vendégek számára ez az egyik legizgalmasabb feladat, és ebben ki tudja miért, de nagyon szeretnének részt venni, vagy legalább ott lenni.

 

Elég gyakran előfordul, hogy az esküvőre felhasznált virágokból kéri a pár tőlem az esküvői torta díszítését is.  Örülök neki, hiszen így még egységesebb lesz az egész esküvő stílusa.

Ilyen esetekben csak egy nagyon fontos tanácsom van számotokra. Soha se használjátok a virágokat alapos tisztítás nélkül az esküvői tortátok díszítésére! Én már reggel, amikor megérkezünk az esküvői fogadás helyszínére, egy patyolat tiszta edényben langyos, kicsit mosogatószeres vízben beáztatom a virágfejeket, amiket a torta díszítésére szánok. Kb óránként cserélem rajtuk a tiszta vizet, 1 órával a díszítés előtt egy tiszta lepedőre helyezem őket. Garantáltan olyan helyet keressünk ahol nincsenek hangyák! Ez a sok áztatás nem csak a gombaölőszereket, és mindenféle hormonokat oldja le a virágokról, de tartósabb úszásra is készteti a benne lakó bogarakat. Kár lenne az utolsó pillanatban elhibázni a dolgot.

 

Majd egyszer még kitárgyaljuk a bevonatokat, és a díszítéseket is kicsit részletesebben.

 

Amikor megérkezik a torta és Ti ott álltok kezetekben a feldíszített tortakanállal, fogjátok majd egymás kezét... Ez a lényeg.

Szólj hozzá!

Címkék: esküvői torta

A bejegyzés trackback címe:

https://exkluziveskuvo.blog.hu/api/trackback/id/tr921277797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása