Exkluzív esküvő

Csörnyei Liza esküvőszervező gondolatai, tanácsai és élményei az esküvőkkel, esküvőszervezéssel kapcsolatban.
Hivatalos honlap: www.lizaeskuvo.hu

Csörnyei Liza

Friss topikok

  • habszegfű: Kedves Liza, Egyelőre csak én szólok ehhez hozzá, de remélem hamarosan meglesznek a tettesek. Nem ... (2011.12.12. 13:18) Kedves Tolvajok!
  • ßóbita: Erre el is felejtettem válaszolni: Közben már lement a dolog, jeles értékelést kaptam rá, a szöve... (2011.12.05. 23:45) Házasság Hete a Duna Tv-ben
  • aurora88: Üdvözlet mindenkinek :) Kedves Liza! A történtek ismételten letaglóztak, de erre csak egy dolgot ... (2011.12.04. 20:34) Esküvőszervező-mesterkurzus
  • kissangi: Kedves Liza! Nagyon tetszik,amit írtál a tervezett tanfolyamról,mikor lehet pontosan tudni a kezd... (2011.10.25. 17:50) Esküvőszervező tanfolyam, mesterkurzus
  • Nemorosa: Szia Liza! Én is nagy örömmel csatlakoznék a tanfolyam csapatához és Hajnihoz hasonlóan nekem sin... (2011.03.07. 18:54) Felkérés a Budapesti Kommunikációs Főiskolától

Ingyenes esküvőszervezés?

2009.11.02. 10:41

Drága Lányok, Fiúk!

Remélem, nem vagytok annyira naivak, hogy elhiszitek, hogy az esküvőszervezést lehet ingyenes szolgáltatásként végezni.
Magyarországon szinte minden esküvőszervezési honlapon a következő szlogent olvasod:
"Az esküvőszervezés számotokra ingyenes, mert mi a szolgáltatóktól kapjuk a jutalékot, azért mert folyamatosan munkát biztosítunk számukra."

Ide másolok egy levélrészletet, amit ma kaptam egy szolgáltatótól, aki ma jelentkezett nálam:

Ezúton érdeklődnénk, hogy milyen feltételekkel lehetne leszerződnünk Önökkel. Sok oldalon olvastuk, hogy az esküvőszervező cégek, az általuk ajánlott partnerektől kapnak jutalékot, és így folyamatosan munkát biztosítanak számukra. Ha ez Önöknél is így van, akkor sokat segítene az árképzésünkben, ha felvilágosítást tudna adni arról, hogy ez mennyi is lenne.
Válaszát előre is köszönöm.

Hát ennyire ingyenes szolgáltatás az esküvőszervezés. Vagyis szépen megemelik 10-20 %-kal az árat, és ilyen árat adnak az esküvőszervezőknek.

Viszont ha utánaszámolunk, hogy mondjuk egy kiközvetített össz szolgáltatás díja 1 millió forint, és azt feltételezzük, hogy csak 10 %-kot kapott az esküvőszervező vissza, akkor az csak 100 000 forint. Ez mire is elég? Talán a költségek egy részének fedezésére nagyjából, viszont akkor hol marad az igazi munkadíj a 6-7 hónapnyi munkájáért? Ezt fedezendő készítenek az így dolgozó esküvőszervezők úgynevezett ajánlatokat. Ahol a már megdrágított árakat, még egy kicsit megdrágítják, hogy a maradék pénzzel tudják fedezni a munkadíjukat. Hát ilyen egyszerűen működik az „ ingyenes” esküvőszervezés.

Viszont így nem lesz "kutya kötelessége", hogy egy szolgáltatási díjból alkudjon az ügyfele védelmében, mert akkor kevesebb pénzt vihet haza. Senki sem olyan bolond hogy levágja az aranytojás tojó tyúkot.

Szerintem az a becsületes megoldás, ha mindenki tudja mennyi az összeg, amit ki kell fizetni egy esküvőszervező munkájáért. Így mindenki pontosan tud kalkulálni a költségekkel.
Az esküvőszervező pedig innentől kezdve az esküvői pár érdekeit szem előtt tartva tud alkudozni a szolgáltatókkal, hogy a létező legkevesebbért a legjobb minőségű szolgáltatást végző vállalkozók közül válasszon, és ezáltal a részére kifizetett esküvőszervezési díj nagyrészét meg is keresi a megbízóinak.

Ha valaki az üzleti életben dolgozik, vagy a való életben is képes racionálisan gondolkodni, akkor nem dől be már az ilyen marketing szövegnek.

Hát ez az ingyenes esküvőszervezés, és a rendesen megfizetett esküvőszervezés közötti különbség.

(Bocs „kollegák”, de nem lenne jobb úgy dolgozni, hogy nyíltan felvállaljátok a munkátokért járó fizetséget, és nem burkoltan szerezni a jövedelmeteket?)

Szólj hozzá!

Címkék: esküvőszervezés

A bejegyzés trackback címe:

https://exkluziveskuvo.blog.hu/api/trackback/id/tr111492601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása