Exkluzív esküvő

Csörnyei Liza esküvőszervező gondolatai, tanácsai és élményei az esküvőkkel, esküvőszervezéssel kapcsolatban.
Hivatalos honlap: www.lizaeskuvo.hu

Csörnyei Liza

Friss topikok

  • habszegfű: Kedves Liza, Egyelőre csak én szólok ehhez hozzá, de remélem hamarosan meglesznek a tettesek. Nem ... (2011.12.12. 13:18) Kedves Tolvajok!
  • ßóbita: Erre el is felejtettem válaszolni: Közben már lement a dolog, jeles értékelést kaptam rá, a szöve... (2011.12.05. 23:45) Házasság Hete a Duna Tv-ben
  • aurora88: Üdvözlet mindenkinek :) Kedves Liza! A történtek ismételten letaglóztak, de erre csak egy dolgot ... (2011.12.04. 20:34) Esküvőszervező-mesterkurzus
  • kissangi: Kedves Liza! Nagyon tetszik,amit írtál a tervezett tanfolyamról,mikor lehet pontosan tudni a kezd... (2011.10.25. 17:50) Esküvőszervező tanfolyam, mesterkurzus
  • Nemorosa: Szia Liza! Én is nagy örömmel csatlakoznék a tanfolyam csapatához és Hajnihoz hasonlóan nekem sin... (2011.03.07. 18:54) Felkérés a Budapesti Kommunikációs Főiskolától

Az esküvőszervező, ha ingyen dolgozik

2010.02.03. 17:05

Hát igen, már megint az ingyenes esküvőszervezés. Mit is adnak ma Magyarországon ingyen? Talán egy-két jó szót, ha jó napunk van. Viszont – tapasztalatból tudom – hogy szinte minden esküvő megszervezésén 6-8-12 hónapon keresztül dolgozunk, tervezünk, szervezkedünk, telefonálgatunk, futkosunk az elhozandókért, futunk a szervezendőkért, keresgélünk az álomtárgyakért. Sok-sok benzinszámla, telefonszámla termelődik ilyenkor, és még nem is számoltuk a ráfordított időt. 

Sokszor érzem én is a terhét annak, hogy vajon nem-e lenne könnyebb olyan piacon dolgozni, ahol természetes, hogy fizetnek az emberek a szolgáltatás ellentételezéseként?

Amikor esküvői szolgáltatók panaszkodnak a válság miatt, és hogy kevesebb a megrendelés, vagy kisebb értékben tudják csak eladni a szolgáltatásaikat, akkor csak mosolygok. Vajon miért, és hogy alakulhatott ki ez a téveszme, hogy az esküvőszervezés ingyenes? Egy esküvőszervező is pénzért vásárol a boltban, nem mondják neki, hogy tessék csak hagyni ingyenes…

Tudom én jól a választ. Ez egy marketing politika. Valamit eladni úgy, hogy ingyen van, látszólag kevésbé fáj majd kifizetni a megrendelőnek Viszont a visszaosztott jutalékokból úgyis meg fogják kapni a a díjukat az úgynevezett „esküvőszervezők". Sajnos ez az összeg biztos, hogy nem is elegendő ennyi hónap munkáért, ezért még be is kell csapni kicsit a kedves megrendelőt, és ez már siralmas. Sőt szerintem nem is siralmas, hanem szélhámosság!

 

Sokszor már-már pironkodom kiejteni a számon, hogy mivel is foglalkozom. Bár imádom, és szeretem ezt a szakmát, de úgy gondolom tenni kellene valamit, hogy méltán lehessünk büszkék a szép szakmánkra!

 

Bár kevés időm van ezen dolgozni, de valamit ki kellene gondolni ez ügyben. Mivel tudom, hogy sokan olvassátok, szakmabeliek is, ezeket a sorokat. Kérlek benneteket, hogyha Ti is úgy gondoljátok, hogy tarthatatlan ez a helyzet, és szeretnétek Ti is kizárni a soraitokból a kókler szélhámosokat, akkor alakítsunk valamiféle szervezetet. Nem a közismert szövetségről beszélek - mert ilyen már létezik - hanem egyfajta társaságról, ahol a tisztán dolgozókat tudnánk nyilvántartani, és ha nem is tudunk egy-egy munkát már elvállalni, mert nem lehet sokfelé szakadni egy adott hétvégén, akkor legalább tudjunk ajánlani magunk helyett egy tisztességes esküvőszervezőt.

Jelentkezzetek!

 

Alakítsunk egy klubbot. Tudjunk egymásról. Beszéljünk egymással, osszuk meg a problémáinkat, próbáljunk már egy kicsit felnőtten viselkedni.

 

Ezt a szakmát úgysem lehet tisztán lekoppintani. Minden esküvőszervező iroda teljesítménye híven tükrözi az ott dolgozók személyiségét, erényeit, és gyengeségeit.

Nekem már viszonylag könnyebb. Sokan ismertek, rám köszöntök, aminek örülök, és szívemből kívánom, hogy maradjon is így, sőt fejlődjön ez a kapcsolat.

 

Bár sok munkám van, és családom, és házam, és kertem, és állataim….. De felajánlok számotokra egy kis időt az életemből. Üljünk le és beszélgessünk. Hogyan legyen jobb, és szebb a munkánk. Találkozzunk! Igyunk meg egy finom teát, nassoljunk süteményt, és csevegjünk...

Na, szerintetek jó ötlet?

4 komment

Címkék: esküvőszervezés

A bejegyzés trackback címe:

https://exkluziveskuvo.blog.hu/api/trackback/id/tr261727075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aurora88 2010.03.21. 17:01:38

Díjazom az ötletet főleg ha Budapesten lenne ,talán eltudnék szabadulni a fősuliról kicsit.

Mikor olvastam ezt a cikket, bejegyzést ..elgondolkodtam , természetes hogy amilyen munkát már akik elkezdhették pályafutásukat vállalunk szeretnénk ha díjazva is lenne főleg ha szinte minden energiánkat fel kell használni hogy minőségi szintű rendezvényt hozzunk létre.
Magam részéről ,ha még nem is vagyok benne a szakmában de ajánlatok már akadnak , első leendő esküvőnk jövő nyárra tendálható közös szervezés díjazás nélkül ...de nem bánom azt kell mondjam hogy tényleg csak arra várok hogy kivitelezhessem a terveimet,kreativitásomat felhasználva segítsek olyan maradandó élményt nyújtani a nagy napon hogy boldognak láthassam az ismerőseimet ,barátaimat . Ez az igazi dopping jó értelemben használva. Persze ott vannak a piszkos anyagiak , nem lehet figyelmen kívül hagyni ,főleg ha konkrét kívánságok vannak mindent meg kell tenni hogy teljesítsük a vágyakat ,de ha valami még sem úgy alakul kellenek B, C tervek megoldások váratlan problémák megoldására ...rengeteg még a tanulni valóm ezen a téren ,de mivel motivált vagyok és nem agyagi tekintetben elsősorban úgy érzem ez lesz az Életem .

Kedves Liza !
Nem szabad pironkodni, olyan embernek főleg nem aki mindent meg tesz azért hogy valami értéket közvetítsen mert az esküvő tervezése szervezése és főleg a kivitelezése érték közvetítés . Minden munka és megbízás lenyomat az emberről úgy ahogy gondolkodik és érez még akkor is ha a párok vannak a középpontban. Nem kizárólag a műsor miatt írtam le a gondolataimat és a véleményemet.
Ha ma felmegyek egy oldalra (esküvői) látom a temérdek vállalkozásokat és persze át fut az agyamon ,valóban mindegyik cég elhivatott e kellőképpen? nem pedig profit hajhászás a cél , tudom nem szép dolog a rágalmazás de sajnos léteznek ilyen emberek is még árnyék cégek is. Bizalom is kezd elveszni , ma már kétszer háromszor is meggondolják az emberek hogy bízzanak akár egy esküvőszervezőben akár egy banki ügyintézőben.
Megint hosszúra sikeredett a mondókám, és persze megint közvetlen stílusban " fiatalság bolondság " :)

Üdvözletem Mindenkinek
Baráti üdvözlet Lizának !

Zsófia

habszegfű 2010.03.21. 17:01:38

Kedves Liza!
Én írtam neked korábban (Petra), most végre sikerült regisztrálnom : ) Nagyon jó kezdeményezés lenne ez a klub. Azt hiszem abban is sokat segítene, hogy kevésbé gyanakvóan nézzenek a szervezőkre. Gondolom a párok lassan a bőség zavarával küzdenek, ha szervezőt keresnek, így viszont biztos, hogy megbízható, tisztán dolgozó emberkére találnának : )

habszegfű 2010.03.28. 19:00:26

kedves aurora88,

egyetértek veled abban, amit az elhivatottságról és a bizalomról írtál.
én nem pesten lakom, ahol nagy a nyüzsgés, hanem vidéken, ahol van 1-2 nagy cég,a pároknak már ez is "sok" ezért nem is éri meg egyedül belevágni ilyesmibe... másrészt pedig úgy érzem, a képzés után is bőven van még mit tanulnom, így egyelőre gyakornokként szeretnék helyet találni.
az a baj, hogy ez a szakma is kezd telítődni, rengeteg tanfolyam indul és - akinek nem inge, ne vegye magára - de lassan az az érzésem, a többségük célja, hogy kiegészítse a cég jövedelmét, nem pedig az igazi tudás átadás (szerencsére azzal, amin részt vettem, nem volt ilyen gondom, valóban alapos és kis létszámú volt, a szervező saját élményeit is elmesélte stb.). sokan gondolják, hogy szervezni egyszerű, pedig ez nem így van. szerveztem már rendezvényeket, tudom milyen az, de egy esküvő teljesen más...
így hát tényleg örülnék egy ilyen klubnak, ahol az igazán elhivatottak (ha mondhatom ezt, fanatikusak : ) találkozhatnának.
addig is sok sikert neked!

aurora88 2010.04.01. 21:29:53

@habszegfű: Köszönöm szépen a jó kívánságokat :) Szerencsés lehetsz ha már szerveztél rendezvényeket én egyenlőre a szakmai gyakorlati helyemet keresem 80 órás (2 hetes) szóval tényleg az elején vagyok a dolognak ,de a zsigereimben érzem hogy ezt szeretném csinálni egyrészt segíteni a pároknak másrészt kreatív elképzeléseimet megvalósítani egy rendezvényen belül. Rengeteg a tanulni valóm és szervezni valóban nem egyszerű dolog ,aki ezt nem veszi komolyan az hozzá se kezdjen . Elég ha a hivatalos részét vesszük egy cég alapításnak mennyi felelősség és munka , megannyi adó ,határidők szigorú betartása mert ha ezt nem megfelelően intézed vagy akit megbízol nem végzi el akkor azonnali csőd. Ez az egész nem játék ...cég jövedelem kiegészítés céljából meg btk alapján jó pár évet hűvösön lehet tölteni. Tanfolyamra a jövőben szeretnék menni mert ott tanulhatom meg a legtöbb dolgot fősulin a tizedét nem tanuljuk annak amit kéne. Neked is minden jót kívánok Petra sok rendezvényt és sikereket!

Üdvözlettel : Zsófia
süti beállítások módosítása