Exkluzív esküvő

Csörnyei Liza esküvőszervező gondolatai, tanácsai és élményei az esküvőkkel, esküvőszervezéssel kapcsolatban.
Hivatalos honlap: www.lizaeskuvo.hu

Csörnyei Liza

Friss topikok

  • habszegfű: Kedves Liza, Egyelőre csak én szólok ehhez hozzá, de remélem hamarosan meglesznek a tettesek. Nem ... (2011.12.12. 13:18) Kedves Tolvajok!
  • ßóbita: Erre el is felejtettem válaszolni: Közben már lement a dolog, jeles értékelést kaptam rá, a szöve... (2011.12.05. 23:45) Házasság Hete a Duna Tv-ben
  • aurora88: Üdvözlet mindenkinek :) Kedves Liza! A történtek ismételten letaglóztak, de erre csak egy dolgot ... (2011.12.04. 20:34) Esküvőszervező-mesterkurzus
  • kissangi: Kedves Liza! Nagyon tetszik,amit írtál a tervezett tanfolyamról,mikor lehet pontosan tudni a kezd... (2011.10.25. 17:50) Esküvőszervező tanfolyam, mesterkurzus
  • Nemorosa: Szia Liza! Én is nagy örömmel csatlakoznék a tanfolyam csapatához és Hajnihoz hasonlóan nekem sin... (2011.03.07. 18:54) Felkérés a Budapesti Kommunikációs Főiskolától

Kedves Tolvajok!

2010.10.29. 12:45

Megtisztelő számomra, hogy rendszeresen figyelitek tevékenységem, olvassátok írásaim a neten, és az újságokban, figyelitek a tv műsorokat, és jegyzeteltek. Viszont tisztelettel megkérlek benneteket, hogy ne használjátok fel az én gondolataimat a Ti honlapjaitokon. Itt most kifejezetten egy cégre gondolok, aki mit ad Isten az én nevemhez kísértetiesen hasonlító nevet választott. Milyen esküvőszervező csapat lehet az olyan, aki nem képes kitalálni magától semmit sem. Gondosan elolvasták az összes blog bejegyzést, valamint az esküvő.hu-ra írt szakértői válaszaimat, valamint a honlapomon található szövegeket, és ebből szerencsésen összeollózták a honlapjuk szövegét. Tisztán látszik a honlapon - legalább is nekem rutinos esküvőszervezőnek egyértelmű -, hogy még életükben egy esküvőt sem szerveztek meg, csak mások tudásával próbálnak pompázni. Ez viszont már szélhámosság! Mint már egyszer említettem a blogban - no bezzeg ezt nem sikerült nekik magukévá tenni –, hogy ha valaki eldönti hogy esküvőszervező lesz, akkor legalább egy évig mélységes nagy alázattal INGYEN kell dolgozni. Tanulni kell, szívni kell az információkat. Ha már legalább 10 esküvőt jól sikerül megszervezni, akkor lehet kiírni, hogy mennyibe kerül a szervezés! Addig viszont a költségeket is illik a tanulónak fizetni, és nem a megrendelőre hárítani. Ez így etikus. Persze ez a két nő az etikának még a hírét sem hallotta.

Tudom, hogy olvassátok, ezért kérlek benneteket, hogy nagyon sürgősen távolítsátok el a szövegeket a honlapotokról, ellenkező esetben közzéteszem minden fórumon, ahol megjelenek - és ezek nem kis fórumok - a neveteket, és nem éppen hízelgő stílusban el is mondom mit gondolok rólatok.
 
Ide másolom azokat az elemeket, amely hozzám köthető a honlapotokon. Hát bizony nem kevés szöveg. Meg is tudunk egyezni. Kérlek, küldjétek el a cégneveteket, és postafordultával küldöm a számlát szövegírásért, plusz még hozzátenném a nekem okozott kár kártérítési számláját, és a még meg nem írt szövegeimre fordított időm, és fordítási költségeim számláit.
 
Az információhoz hozzátartozik, hogy volt nekem régebben egy másik esküvőszervezési cég nevem, de mivel ez a mostani az újabb dizájn azért ezt levettem a netről. Ezek szerint tolvajaink gyorsak voltak, mert ezt a honlapot is sikerült nekik rendesen átnézni, és lelopni.
Így aztán sikeresen össze is ollózták a két cégből a nevüket. Gratulálok. Ha ennyire nem vagytok kreatívak, akkor hogyan fogtok ötletekkel teletűzdelt esküvőket szervezni, kedveseim? Nem beszélve arról, hogy tehetségesen loptok képeket is, és ha nem legalizáltátok őket, akkor nem kevés pénzt lehet értük kifizetni. Én a helyetekben ennek is utánajárnék. Mivel én elég sok időt töltök a neten, no és vannak amerikai ügyfeleim, ezért nem lesz nehéz kideríteni honnan is jöttek a képek?
Ja és ezúton hívnám fel a kedves figyelmeteket arra a körülményre, hogy a honlapomon található képek mind a saját esküvőimen készültek, nagy részük magyar fotós által jogvédett kép. A külföldi fotósok képeihez nyúlni egyébként is duplán életveszélyes, így ha egyszer esetleg az a kósza gondolat fogalmazódna meg a fejetekben, hogy talán képeket is lehet…. , akkor én ettől óvnálak benneteket, mert így nem csak dupla, hanem tripla bajt zúdítanátok a nyakatokban.
 
Szóval hölgyeim csak gratulálni tudok. Tehetségesek vagytok szöveglopásban, és összeollózásban. Ezekkel a lehetőségekkel viszont én inkább más területeken próbálkoznék dolgozni. Esküvőszervezőként nem jósolok nektek sok jót ezen a pályán, mert egy esküvői pár, amikor megbíz bennünket, akkor megkapjuk a feltétlen bizalmat, hogy azt az egyetlen, és megismételhetetlen csodás esküvői napjukat nagy-nagy szeretettel, és odafigyeléssel szervezzük meg, és kísérjük őket féltőn ezeken a rázós utakon és hónapokon át. Rátok én a macskámat sem bíznám, pedig a múltkor a reggeli sétája közben a kertben megharapta a férjem lábát, és igen-igen mérges voltam rá. Szóval néhány napra szívesen megszabadulnék tőle. Bár ha belegondolok talán mégis. Talán Ő elvégezné helyettem a piszkos munkát. Viszont remekül tud dorombolni utána…
 
Szóval én most elindulok egy gyönyörű, hatalmas több napos igazi fekete-fehér esküvőre, sok-sok száz vendéggel. Miután hazajöttem nem szeretném látni ezeket a mondatokat a neten. Ha mégis előbb a számlát küldöm, azután az ügyvédemet.
 
Csak emlékeztetőül: nézd meg a www.lizaeskuvo.hu
oldalt és most szívesen ideírnám a többi kedves lopós oldalát is hogy elmélyülten össze tudjátok hasonlítani a mondatokat, viszont ezzel még várok, adok még egy esélyt az érintetteknek. Nem mintha megérdemelnék.
 
Jó munkát, jó törpölést!
 
Csörnyei Liza

5 komment

Címkék: esküvőszervezés

A bejegyzés trackback címe:

https://exkluziveskuvo.blog.hu/api/trackback/id/tr222181681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

monidekor 2010.10.29. 20:05:23

Sajnos már én is tapasztaltam hasonlót és ismerőseim is panaszkodtak tolvajkodásra. Etikátlan és nagyon szomorú dolog ez, nincs rá semmilyen védelem.
Az nem kétséges, hogy aki más tollával ékeskedik nagyon hamar belebukik. Reméljük előbb, mint utóbb.

Kedves Liza! Jó munkát kívánunk és majd várjuk a képeket az igazi fekete-fehér esküvőről.
Jó utat:
Móni

aurora88 2010.11.08. 07:30:51

"Az arcom leszakad" és itt még igen csak finoman próbáltam kifejezni magamat. Hogy lehetnek erre képesek? Nem hiszem el hogy ilyen előfordulhat hogy nem sül le a képükről a bőr! Így aztán nem csodálom hogy az esküvö.lap.hu újabb kb. 50 "gyöngyszemmel" bővült.Ma már semmi sem szent...

Kedves Liza! Kitartást és idegeket kívánok neked remélem megoldódik hamarosan ez az ügy! Beszéltünk erről a dologról sokat és lám egy példát is láthatok a csalásra milyen gátlástalan gerinctelen emberek léteznek ma Magyarországon. Felháborító!

Én is hasonlóan az előttem szólóhoz a legjobbakat kívánom, jó munkát a fekete fehér esküvőhöz ^^ izgalmas kihívás :)

Tisztelettel, Üdvözlettel, Barátsággal:
Zsófia (hallgató KJF )

Csörnyei Liza · http://www.lizaeskuvo.hu 2010.11.08. 11:54:57

@aurora88:

Kedves Zsófi!

Látom rendesen felhergelted magad. Ha majd profi lesz belőled, tudni fogod hogy ilyen dolgok csak bosszathatják az embert, de azért még nem a világ vége. Hála az égnek tőlem lopnak, ezek szerint van mit és érdemes is. Még a végén örülhetek is neki. Na jó ez nem vicc, és el is fogok mindenkivel bánni aki a dolgaimhoz, ötleteimhez nyúl. Ezek után még körültekintőbben fogok írni. Az ilyen tolvajok szoktatnak le egyébként a blog írásról is. Már hetek óta nincs kedvem semmit sem írni ide. Ideje hogy megembereljem magam. A szép őszről lenne csak kedvem írni, no meg talán a gyerekeimről. Ez viszont a kezdőket nem nagyon segíti a tanulásban. Ugye jól gondolom?

Jó tanulást, és sok sikert kívánok neked.

Üdvözlettel:

Liza

Csörnyei Liza · http://www.lizaeskuvo.hu 2010.11.08. 11:55:17

@monidekor: Kedves Móni!

Köszönöm szépen a támogatást. Hiszek benne hogy a világot jobbá tehetjük, ha mi magunk egyenesek és korrektek tudunk maradni az üzleti életben is. Neked is kívánok sok szép munkát.

Baráti üdvözlettel:

Csörnyei Liza

habszegfű 2011.12.12. 13:18:12

Kedves Liza,
Egyelőre csak én szólok ehhez hozzá, de remélem hamarosan meglesznek a tettesek. Nem nehéz kideríteni a netről, hogy kikről van szó. Ez az internet "átka". Sajnálom, hogy ilyesmi történt veled, persze kevésbé komoly formában, de már nekem is lopták el ötletemet, így átérzem a helyzetet. Amit őszinte lelkesedéssel ír vagy készít, vagy megvalósít az ember, abban benne van szíve-lelke, így amikor más próbál azzal ékeskedni, szó szerint fáj a szíve. A gondolataink csakis a sajátjaink, hiába írja le valaki más szórendben, az nem lesz őszinte. Ha meg dettó ugyanaz a mondat, akkor főleg.
Kell, hogy a szervező olvassa a szaklapokat, figyelje mások munkáit, de a stílusa a sajátja kell, hogy maradjon, különben a végeredmény csak egy másolat lesz, "töltelék" nélkül.
Szóval Liza, jó szórakozást kívánok neked azon az fekete-fehér esküvőn, ami a te kezed munkája, ők meg hadd főjenek addig a levükben: )
habszegfű
süti beállítások módosítása